Inicio Foros El hide de la roca (halcón peregrino) Sessió del 20-06-2019 al Hide del Falcó

 • Este debate tiene 6 respuestas, 1 mensaje y ha sido actualizado por última vez el hace 2 años, 3 meses por Anónimo.
Mostrando 6 respuestas a los debates
 • Autor
  Entradas
  • #10045
   Anónimo
   Inactivo

   El llistat d’espècies per aquesta sessió,

   Cadernera
   Mosquiter comú
   Cotxa fumada, mascle
   Sargantana
   Falcó peregrí, jove i femella adulta anellada.
   Falciot
   Oreneta comú
   Aligot

   A les 07:30 ja estàvem a l’aguait. Mentres esperàvem van aparèixer una Cadernera que va passar volant, un mascle de Cotxa Fumada que es va moure per una alzina i un Mosquiter comú que va saltar per arbres i arbustos. Alguna sargantana es movia a prop per les roques. Algun altre exemplar de passeriforme va aparèixer però el dens brancat d’un arbre no va permetre identificar-lo.

   A les 09:40 va aparèixer un jove de Falcó peregrí que, després de les precaucions inicials, va intentar anar pel colom que estava viu, però no ho va veure clar, ho va deixar còrrer i va marxar. Cap a les 10:00 va tornar i va anar directe cap al colom que estava mort i s’hi va estar fins a les 10:20 en que va intentar endur-se el colom, no ho va aconseguir i va quedar penjat del costat de la roca, fora del camp de visió, aleshores va aparèixer un Aligot que va anar directe al colom viu amb el que no va tenir cap problema. El jove de Falcó pelegrí va marxar i es va estar casi tota l’estona xisclant des d’algun lloc a prop d’un costat de l’Aguait. L’Aligot va estar per feina fins les 11:46 en que va reaparèixer el jove de Falcó peregrí i l’Aligot va marxar. El jove de Falcó peregrí va recuperar el colom que s’havia estat menjant i es va estar fins les 12:34 en que, per fí, va aconseguir endur-se el que quedava del colom a un altre lloc. Al cap de res, va aparèixer una femella adulta anellada de Falcó peregrí que des de un lateral de la roca es va mirar com estava el tema i va marxar tot seguit cap a les 12:37. Al cap de poc es va donar per acabada la sessió.

   Tota l’estona de la presència dels rapinyaires van estar sobrevolant falciots i va creuar alguna oreneta comuna.

   Una cosa curiosa va ser que a la sessió es van posar un colom mort i un de viu. El viu estava estones tranquil i moments en que intentava alliberar-se. Quan el jove de falcó va atacar el colom mort el viu va intentar desesperadament alliberar-se i fugir i al cap d’una estona, quan vam tornar a mirar-lo, amb el falcó per feina, estava panxa amunt amb les poses esteses, vam pensar que estava mort, però quan l’Aligot ja el tenia controlat va revifar i va intentar una bona estona allibera-se fins que l’Aligot el va matar. Sembla que va intentar l’estratègia de fer-se el mort.

   Per altra banda, l’Aguait és ideal per veure com s’ho fan els diferents rapinyaires per arrencar les plomes i la carn amb el bec. A vegades, es va veure clar amb el jove de falcó, les plomes quedaven adherides i penjant del bec i aleshores s’ajudava amb l’ungla d’un dit per fer-les saltar. També és interesant veure com tota l’estona no perden control de l’entorn i els possibles perills. I les lluites entre ells, encara que en aquesta sessió van evitar enfrontaments directes.

  • #10049
   Anónimo
   Inactivo
  • #10052
   Anónimo
   Inactivo
  • #10055
   Anónimo
   Inactivo
  • #10058
   Anónimo
   Inactivo

   En breu pujaré aquestes fotos i altres de la mateixa sessió a https://www.digitalnatura.org/

  • #10059
   Anónimo
   Inactivo

   A https://www.digitalnatura.org/ atmbé podreu veure les fotos, de la mateixa sessió, que va fer en Pere Tuset.

  • #10060
   Anónimo
   Inactivo

   M’oblidava de comentar que l’equip utilitzat va ser, Canon 600D, Tamron 16-300mm F3.5-6.3 Di II VC PZD Macro (de segona m’a). Trípode Manfrotto 055 nat 3, ròtula 501 Pro. L’objectiu el vaig comprar amb la idea de fer-lo servir en passejades, excursions, … per qualsevol cosa que es presentés, com paisatges, edificis, macros, .. i algun ocell ocasional que es pogués presentar. Ha resultat també aprofitable per a sessions en hides.

Mostrando 6 respuestas a los debates
 • Debes estar registrado para responder a este debate.

Comments are closed.